دوره آموزش جامع سی شارپ

دوره آموزش سی شارپ

سی شارپ (C#) یکی از 44 نمونه از زبان‌های برنامه‌نویسی دات نت است که از آن برای توسعه و نگارش برنامه‌های کاربردی استفاده می‌شود. این زبان برنامه‌نویسی نیز یکی از هزاران شاهکار شرکت مایکروسافت می‌باشد که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و برنامه نویسان زیادی را به سمت خود جلب کرده است. اگر هنوز شناخت کافی درباره‌ی کاربرد سی شارپ در برنامه‌نویسی ندارید، در این مقاله به صورت کامل و جامع در این باره به گفتگو خو‌اهیم پرداخت.

درباره سی شارپ

سی شارپ یک زبان برنامه‌نویسی شیءگرا و هم خانواده زبان‌های برنامه‌نویسی C و C++ می‌باشد. این زبان برنامه‌نویسی بعد از گسترش و دریافت استانداردهای ISO و Ecma علاوه بر استفاده‌هایی که برای خود مایکروسافت دارد، تبدیل به یکی از پراستفاده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در جهان شده است.

دروه آموزشی سی شارپ

آموزش سی شارپ در ارومیه

آسان و کاربردی بودن دو مشخصه‌ی اصلی این زبان برنامه‌نویسی است که اگر پشتیبانی مایکروسافت را نیز به آن اضافه کنیم، هر برنامه‌نویسی را به سمت خود جذب می‌کند. با توجه به این که یادگیری این زبان برنامه‌نویسی بسیار ساده است و دستورهای آن نسبت به سایر هم خانواده‌های خود مفهوم‌تر و ساده‌تر است، امکان استفاده از آن حتی برای افراد تازه‌کار نیز وجود دارد. در رتبه‌بندی‌های انجام شده از سوی شرکت‌های مختلف هم سی شارپ معمولاً به عنوان یکی از 5 زبان برنامه‌نویسی منتخب و کاربردی در جهان شناخته می‌شود.

تاریخچه سی شارپ

زمان گسترش سی شارپ در جهان به سال‌های خیلی دوری بر نمی‌گردد. این زبان برنامه‌نویسی در اولین سال قرن 21 به جهان معرفی شده است. در سال 1999 شرکت مایکروسافت برای خروج از سلطه‌ی زبان برنامه‌نویسی جاوا با همکاری آندرس هجلزبرگ تصمیم به طراحی یک زبان برنامه‌نویسی جدید گرفت که اتفاقاً در حال حاضر تبدیل به یکی از رقیبان اصلی جاوا نیز شده است.

در ابتدا این زبان برنامه‌نویسی با نام COOL توسعه داده شد اما در سال 2000 مایکروسافت برای تجاری سازی آن و معرفی آن به همه‌ی جهان از نام سی شارپ C# برای آن استفاده کرد. این زبان برنامه‌نویسی هر ساله توسط مایکروسافت پشتیبانی شده و نسخه‌های به روزتر آن نیز روانه‌ی بازار می‌شود. تا سال 2020 هم این زبان برنامه‌نویسی حدود 12 بار توسط مایکروسافت به‌روزرسانی و کیفیت و قابلیت‌های آن افزوده شده است.

چرا سی شارپ به وجود آمد؟

اینکه چرا سی شارپ به وجود آمد هم در نوع خود نکته‌ی جالبی است. از آنجایی که نیاز پدر اختراع است، دلیل به وجود آمدن سی شارپ هم چیزی جز یک نیاز بزرگ نبود. مایکروسافت برای پیش برد اهداف خود در توسعه‌ی برنامه‌های گوشی‌های مایکروسافت، سیستم عامل ویندوز و بقیه‌ی پلتفرم‌های تحت نظر خود نیاز به یک زبان برنامه‌نویسی دقیق و راحت داشت.

برای همین منظور اجازه‌ی استفاده از جاوا را از شرکت سان میکروسیستم گرفت. اما مایکروسافت به دنبال زبانی بود که بتوانید از آن به صورت مستقل برای سیستم‌عامل‌های تحت نظر خود استفاده کند. به دلیل عدم توافق بر روی این مسئله با شرکت سان اکوسیستم، مایکروسافت به فکر توسعه‌ی یک زبان برنامه‌نویسی مستقل، کاربردی و البته آسان بود.آن‌ها C++ را به عنوان الگو در نظر گرفتند و در عرض یک سال از سال 1999 تا 2000 سی شارپ را توسعه دادند.

کاربرد سی شارپ

صحبت کردن درباره‌ی کاربرد سی شارپ را می‌توان ساعت‌ها و در چندین مقاله ادامه داد، اما ما در اینجا به صورت خلاصه کاربردهای آن را ذکر می‌کنیم. این زبان برنامه‌نویسی به دلیل راحت‌تر بودن استفاده از آن نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی شیءگرا، هم طرفداران زیادی دارد و هم کاربردهای گسترده‌ای پیدا کرده است. مهم‌ترین استفاده‌های این نرم‌افزار را می‌توان به صورت زیر جمع‌بندی کرد:

اصلی‌ترین کاربرد سی شارپ را می‌توان در استفاده از آن برای برنامه‌نویسی نرم‌افزارهای مختلف تحت ویندوز مایکروسافت دانست. خود مایکروسافت نیز از این زان برای توسعه‌ی بسیاری از نرم‌افزارهای تحت ویندوز استفاده می‌کند.

استفاده دیگر از این زبان برنامه‌نویسی برای توسعه‌ی نرم‌افزارهای موبایلی در سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS است که آن را تبدیل به یکی از کاربردی‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی کرده است. هر چند این زبان به صورت مستقیم برای این منظور گسترش نیافته اما در به‌روزرسانی‌های آن این قابلیت نیز به آن اضافه شده است.

سایت‌های بسیار بزرگی در ایران و جهان با استفاده از این زبان برنامه‌نویسی گسترش یافته‌اند. اوج کاربرد این زبان برنامه نویسی را میتوان در طراحی سایت عنوان کرد.

از سی شارپ می‌توانید برای برنامه‌نویسی در محیط سیستم عامل مک نیز استفاده کرد.

ویژگی‌های #C

در کنار کاربردهایی که برای C# عنوان کردیم، ویژگی‌های بارزی هم در این زبان برنامه‌نویسی برای کاربران فراهم آمده است. به دلیل اینکه خود مایکروسافت نیز استفاده از این زبان برنامه‌نویسی را در دستور کار خود دارد، در به‌روزرسانی‌های آن، با اضافه کردن ویژگی‌های جدید هم استفاده از آن را راحت‌تر می‌کند و هم باعث می‌شود قابلیت‌های آن روز به روز بیشتر شود. مهم‌ترین ویژگی‌های C# را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

آموزش سی شارپ

مزایای سی شارپ

C# یک زبان برنامه‌نویسی شیءگرا است اما نسبت به سایر برنامه‌های موجود که با این متد کار می‌کنند مزیت‌هایی دارد. مهم‌ترین مزیت‌های زبان برنامه‌نویسی سی شارپ عبارتند از:

شرکت مایکروسافت با خرید امتیاز شرکت Xamarin این قابلت را نیز به C# اضافه کرده است تا کاربران به راحتی بتوانند از آن برای برنامه‌نویسی سیستم‌عامل‌های موبایل نیز استفاده نمایند. زامارین یک پلتفرم برنامه‌نویسی اندروید و iOS می‌باشد.

با استفاده از تکنولوژی asp.net شما می‌توانید سایت‌های فوق‌العاده حرفه‌ای و با امنیت بالا را در وب طراحی کنید.

این زبان برنامه‌نویسی همچنین این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا به همه‌ی محصولات و امکانات موجود در کتابخانه‌ی مایکروسافت دسترسی داشته باشید.

برخلاف بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی که شما بعد از به پایان رساندن کد می‌توانید درستی و نادرستی آن‌ها را چک کنید، در C# می‌توانید همزمان نسبت به صحت سنجی موارد مختلف نوشته شده در کدها نیز اقدام نمایید.

کد نویسی در زبان برنامه‌نویسی C# این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا بتوانید برنامه‌های نوشته شده را تنها با چند تغییر کوچک برای سایر سیستم‌عامل‌ها نیز توسعه بدهید.

دوره آمورشی سی شارپ

دوره جامع سی شارپ

معایب سی شارپ

در کنار مزیت‌هایی که برای این زبان برنامه‌نویسی بیان کردیم، معایبی را هم می‌توان برای آن برشمرد. مهم‌ترین این معایب به شرح زیر می‌باشند:

دوره آموزشی #C

طراحی سایت با ASP.NET

چرا سی شارپ را انتخاب کنیم؟

شاید از خود بپرسید که در میان انبوهی از زبان‌های برنامه‌نویسی چرا سی شارپ را باید انتخاب کنیم؟ دلایل زیادی را می‌توان برای این انتخاب برشمرد که خیلی از آن‌ها تخصصی و ویژه‌ی برنامه نویسان است. اما از عمومی‌ترین دلایل انتخاب سی شارپ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

چه نرم‌افزارهایی را با #C می‌توان توسعه داد؟

زبان برنامه‌نویسی سی شارپ استفاده‌ی بسیار گسترده‌ای دارد. برای برنامه‌نویسی و توسعه‌ی نرم‌افزارهای زیر می‌توانید از قابلیت‌های این پلتفرم استفاده نمایید.

در همه‌ی این نرم‌افزارها شما می‌توانید از قابلیت‌های C# بهره ببرید.

چه نرم‌افزارهایی برای برنامه‌نویسی با زبان #C مورد نیاز است؟

برای نوشتن برنامه‌های کاربردی با استفاده از زبان برنامه‌نویسی C# نیاز به پلتفرم‌های اختصاصی دارید. برای این منظور بایستی نرم‌افزارهای مخصوص را نیز داشته باشید. دو نرم‌افزار اصلی که پیش نیاز استفاده از سی شارپ می‌باشند، ویژوال استودیو و پایگاه داده SQL Server می‌باشند.

پلتفرم برنامه‌نویسی ویژوال استودیو از مدرن‌ترین پلتفرم‌های برنامه‌نویسی است که از تعداد بی‌شماری از زبان‌های برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌نماید. گوگل به صورت ویژه این پلتفرم را حمایت می‌کند و سیل عظیمی از کاربران در حال حاضر در حال استفاده از این پلتفرم برای برنامه‌نویسی در C# و سایر زبان‌های برنامه‌نویسی هستند.

برای دسترسی به یک پایگاه داده خوب نیز بایستی SQL Server را نیز به همراه سی شارپ روی سیستم خود نصب کنید.

net. چه ارتباطی با سی شارپ دارد؟

دوره سی شارپ

.net در واقع کتابخانه‌ی مایکروسافت است که همزمان با ارائه سی شارپ معرفی شده است. با اتصال سی شارپ به دات نت شما می‌توانید به انبوهی از امکانات مختلف اعم از خواندن فایل‌های مختلف و ارسال ایمیل دسترسی داشته باشید. این امکان البته برای سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز فراهم است اما سی شارپ مرتبط‌ترین زبان برنامه‌نویسی با این کتابخانه می‌باشد.

سخن پایانی

یادگیری برنامه‌نویسی با استفاده از زبان سی شارپ از طریق اکادمی همیار، به شما این امکان را می‌دهد که مهارت‌های لازم برای توسعه نرم‌افزارهای ویندوزی، وب، و موبایل را بدست آورید. این دوره شامل آموزش‌های جامع در زمینه مفاهیم برنامه‌نویسی، سینتکس و اصول زبان سی شارپ، توسعه برنامه‌های ویندوزی با استفاده از WPF و WinForms، توسعه برنامه‌های وب با ASP.NET و ASP.NET Core، توسعه برنامه‌های موبایل با Xamarin و دیگر موارد مرتبط با برنامه‌نویسی سی شارپ می‌شود. این دوره با ارائه تمرین‌های عملی و پروژه‌های واقعی، به شما این امکان را می‌دهد که به عنوان یک برنامه‌نویس سی شارپ حرفه‌ای شناخته شوید و بتوانید نرم‌افزارهایی با کیفیت و عملکرد بالا ایجاد کنید.

آموزشگاه فنی و حرفه ای ارومیه